Sterimar este un spray nazal delicat și natural, pe bază de apă de mare, potrivit pentru toată familia, chiar și pentru bebeluși. Nu conține conservanți sau substanțe active de sinteză și poate fi folosit chiar și de către femei însărcinate sau de către persoane care din diferite motive nu pot folosi medicamente tradiționale.

 

Sterimar poate fi folosit în siguranță împreună cu alte medicamente fără să provoace efecte adverse sau să interacționeze cu substanțele active ale tratamentelor asociate.

Sterimar poate fi folosit zilnic pentru a hidrata și curăța delicat fosele nazale, pentru a ameliora simptomele unui nas înfundat sau uscat sau orice simptome respiratorii asociate alergiilor, rinitelor alergice cronice sau sezoniere, răcelilor, sinuzitelor și rinofaringitelor. Sterimar poate fi de asemenea folosit pentru cazurile severe de congestie nazală sau nasuri înfundate asociate cu rinosinuzitele și rinitele cronice fără riscul simptomelor de sevraj.

 

Conform unui studiu clinic efectuat la Freche CH Hospital Americain de Paris, Nuielly, în 1998, o soluție hipertonică de apă de mare ameliorează inflamațiile și ușurează simptomele afecțiunilor nazale infecțioase sau alergice. Soluția hipertonică de apă de mare ajută și la scăderea iritațiilor și a producerii mucusului în exces asociate cu afecțiuni ale nasului și sinusurilor.

Nasul este prima noastră linie de apărare când vine vorba de respirația sănătoasă. Filtrează aerul pe care îl respirăm pentru a proteja căile respiratorii de contaminanți aerieni și de reziduuri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, nasul este acoperit în interior de un strat de celule speciale și mici fire de păr numite cilia.

 

Celulele acestea produc la rândul lor un mucus lipicios pentru a prinde ca într-o capcană germenii și murdăria. Cilia se mișcă pentru a împinge stratul de mucus afară din sinusuri până în nas sau în gât. Nasul funcționează de asemenea ca un mic aparat de tratare a aerului pe care îl respirăm, încălzind și umezind aerul.

 

Când răcim sau când suntem expuși la alergeni, echilibrul funcțiilor nasului este afectat, dezechilibrul reflectându-se asupra respirației în particular, și asupra calității vieții în general. Dacă mucoasa nazală este uscată sau dacă cilia sunt plini de impurități, nasul devine iritat și nu mai poate proteja eficient împotriva agenților inflamatori.

 

Sterimar curăță delicat mucoasa, lăsând în urma un nas curat și liber, pentru ca noi să ne bucurăm din plin de viață.