Este normal să ai întrebări despre produsele pe care le folosești pentru igiena ta zilnică. Sperăm că această secțiune îți va fi de ajutor iar întrebările tale se regăsesc între cele de mai jos. Dacă îți dorești informații suplimentare nu ezita să ne contactezi.

Cât de des pot să folosesc Sterimar?

Recomandăm folosirea produselor Sterimar Izotonic și Sterimar Baby de 2 până la 6 ori pe zi în fiecare nară, pe perioada în care simți că e necesar sau pe perioada pe care ți-o recomandă medicul curant.

 

Utilizarea Sterimar Hipertonic este recomandată pentru perioade scurte de timp. Folosește-l de 2 până la 4 ori pe zi în fiecare nară pentru congestii ușoare sau până la 6 ori pe zi în fiecare nară pentru congestii severe.

Pot să folosesc Sterimar împreună cu alte medicamente?

Da. Sterimar nu conține substanțe active de sinteză și nici conservanți astfel că nu sunt cunoscute riscuri de interacțiune cu alte medicamente. Oricare ar fi situația ta, cel mai bine este să verifici cu medicul tău.

Există posibilitatea ca Sterimar să îmi cauzeze iritații?

Sterimar Izotonic și Gama Sterimar Baby sunt soluții purificate pe bază de apă de mare cu aceeași concentrație de săruri ca celulele din corpul uman. Din acest motiv, iritațiile sunt foarte improbabile. Sterimar Hipertonic are o concentrație de sare mai mare decât Sterimar Izotonic dar soluția este în continuare mai puțin sărată decât apa de mare. Se poate să apară o senzație de uscăciune care dispare în câteva zile. Urmează întotdeauna indicațiile și recomandările medicului curant.

Pot să folosesc Sterimar dacă sunt însărcinată, sufăr de diabet sau am tensiunea arterială crescută?

Da, Sterimar poate fi folosit în siguranță chiar în aceste condiții dar mereu e o idee bună să ceri părerea medicului tău.

Pot să îi dau Sterimar copilului meu de 3 ani?

Da, Sterimar Izotonic este potrivit pentru întreaga familie, chiar și pentru bebelușii cu vârste începând cu 3 luni. Sterimar Hipertonic este potrivit pentru toți adulții și pentru copiii începând cu vârsta de 3 ani, iar Sterimar Baby face parte din gama nouă și poate fi folosit pentru copii încă de la naștere până la vârsta de 3 ani.

Dispozitivul poate fi folosit în siguranță?

Da, dispozitivul Sterimar a fost proiectat special pentru a se potrivi cu toate dimensiunile și formele nărilor. Sterimar Baby are un dispozitiv diferit, cu o protuberanță protectoare. Capul dispozitivului nu poate fi inserat prea adânc, reducând astfel riscul accidentării.

Când expiră produsele Sterimar?

Produsele Sterimar au valabilitate maximă de 3 ani. Le poți utiliza oricând până la data înscrisă pe ambalaj, indiferent de momentul deschiderii flaconului, până la ultima picatură 🙂

De ce este important să detașez și să curăț capătul dispozitivului după fiecare utilizare?

Trebuie să cureți capătul dispozitivului în apă cu săpun pentru a îndepărta orice microorganisme rămase după utilizare și pentru a evite orice contaminări de la o utilizare la alta.

Ce înseamna microdifuzie?

Sistemul unic Sterimar de microdifuzie produce un spray foarte fin de apă de mare. Cum picăturile produse sunt foarte fine, ele rămân în contact cu pereții nărilor mai multă vreme, făcând produsele Sterimar mai eficiente.

De ce sunt importante Cuprul și Manganul din Sterimar Hipertonic?

Cuprul și manganul se găsesc în cantități foarte mici în corpul uman. Ele stimulează sistemele de auto apărare ale organismului și ajută la menținerea sănătății.

De unde pot să cumpăr produsele Sterimar?

Produsele Sterimar se găsesc în toate farmaciile în România și se eliberează fără prescripție medicală.