Nasul înfundat și rinoreea (secreția nazală) sunt cele mai frecvente simptome la cei mici, mai ales în timpul sezonului rece. Bucuria de a se juca în aer liber, alergarea, chiar și la temperaturi scăzute, colectivitatea cu alți copii, poate activa unele viroze sau alergii. De aceea, părinții încearcă să descopere în acest caz cele mai bune picături de nas pentru copii.
Cele mai bune picături de nas pentru copii
De ce sunt importante picăturile de nas pentru copii?
Alegerea celor mai potrivite produse poate face o diferență semnificativă în confortul și sănătatea copilului. În acest articol, vom explora cele mai bune opțiuni de picături de nas pentru copii, cum să le utilizați corect și ce factori să luați în considerare înainte de cumpărare.
Copiii, în special cei mici, au pasaje nazale înguste, ceea ce face ca nasul înfundat să fie o problemă frecventă. Picăturile de nas ajută la ușurarea respirației in primul rand prin decongestionarea pasajelor nazale. Apoi, vorbim de reducerea disconfortului, imbunătățirea somnului și a alimentației, mai ales la sugari. De asemenea, aceste picături ajută și la prevenirea complicațiilor cum ar fi otitele sau infecțiile sinusurilor.
Produsele Sterimar
Peste 40 de ani de inovație pentru binele tău.
Sterimar Spray Nazal Hipertonic pentru Copii
Sterimar Spray Nazal Hipertonic pentru Copii curăță mucusul din nasul micuțului, ajutându-l să respire și să se poată hrăni normal.
Soluția hipertonică are o concentrație de sare cu puțin mai mare decât celulele corpului uman. Aceasta favorizează osmoza, procesul natural de trecere a uneia sau mai multe substanțe printr-o membrană permeabilă sau semi-permeabilă, care ajută la înlăturarea excesului de fluid plin de germeni din mucoasa nazală, cu scopul de a ameliora congestia nazală și de a înlesni respirația naturală.
Sprayul stimulează de asemenea mecanismul natural de apărare prezent în mucoasa nazală și ajută la ameliorarea simptomelor afecțiunilor ORL.
Beneficii:
– elimină agenții inflamatori
– limitează riscul de infecții ORL
– optimizează acțiunea altor medicamente
– elimină impuritățile și excesul de mucus
– decongestionează mucoasa nazala inflamată
– ajută respirația naturală
Sterimar Spray Nazal Izotonic pentru Copii
Sterimar Spray Nazal Izotonic pentru Copii foloseşte bogăţia naturală a oligoelementelor apei de mare în sănătatea nasului bebeluşilor. Acest spray il puteti folosi pentru curățarea pasajelor nazale facilitând respiraţia şi alimentaţia; pentru hidratarea mucoasei nazală, stimuland totodata rolul ei de apărare. De asemenea, Sterimar Spray Nazal Izotonic pentru Copii previne patologiile din sfera ORL. Special conceput, sistemul de difuzie al Sterimar bebe permite pulverizarea în picături fine a apei de mare şi curăță blând nasul bebeluşului .
Sterimar bebe este o soluţie de apă de mare fiziologică filtrată, nediluata, fără conservanţi. Este bogată în săruri minerale şi oligoelemente marine, recunoscute pentru beneficiile lor.
Beneficii:
– ajută nasul sensibil să lupte împotriva alergenilor
– contribuie la prevenirea alergeniilor
– curăță nasul și elimină alergenii
– oferă o respirație ușoară pentru micuțul tău
– ameliorează calitatea respirației
– previne patologiile din sfera ORL.
Foto: Pharmaceutical-journal.com
Factori de luat în considerare la alegerea picăturilor de nas
Atunci când dorim să alegem cele mai bune picături de nas pentru copii trebuie să ținem cont de câțiva factori. În primul rând vârsta copilului: Unele picături sunt destinate exclusiv sugarilor, în timp ce altele pot fi folosite de copii mai mari. Verificați întotdeauna eticheta produsului.
De asemenea, siguranța este foarte importantă, așadar e bine să evitați produsele care conțin conservanți sau aditivi potențial iritanți. Soluțiile saline sunt întotdeauna o alegere sigură.
Dacă este vorba doar de un nas uscat sau ușor înfundat, soluțiile saline sunt suficiente. Pentru congestii severe, consultați medicul înainte de a utiliza picături cu decongestionante. Spray-urile sunt adesea mai ușor de folosit decât picăturile clasice, dar pentru sugari, picăturile sunt mai sigure.
Când apare congestia nazală?
Cea mai frecventă cauză pentru congestia nazală este infecția virală sau bacteriană. Pe lângă nasul înfundat, copilul poate avea și alte simptome precum febră, durere în gât, lipsa poftei de mâncare.
Alergiile sunt și ele o cauză din ce în ce mai frecventă: nas înfundat, strănut des, roșeață la nivelul ochilor.
Polipi nazali – și aceștia pot constitui o cauză pentru care copilul dumneavoastră respiră greoi, în general pe gură.
Ce este congestia nazală?
Nasul înfundat este, de fapt, congestia nazală. Mai mult decât atât, te poți simți obosit și lipsit de energie. Congestia nazală este adesea denumită “rinită” de către medici. „Rhino” este un prefix grecesc care înseamnă nas, iar „-ită” se referă la inflamație. Așadar, rinita este inflamația mucoasei cavității nazale.
Când nasul tău este înfundat, respirația poate deveni dificilă. Inflamația duce la umflarea căilor nazale, ceea ce limitează fluxul de aer și face mai greu să respiri prin nas. Inflamația și umflarea îngreunează, de asemenea, eliminarea mucusului din nas, astfel încât este posibil să ai o acumulare de mucus.